10 gode råd til et sundt og smukt hår

haarpleje-frisoer-koebenhavn-ballerup

Trin 1: Red håret ordentligt

Sørg for, at der ikke er knuder eller det er filtret. Dette trin er ekstremt vigtigt for at sikre, at dit hår ikke knækker, når du påfører andre produkter. Brug en flad hårbørste til at rede dit hår og kør fingrene igennem dem for at sikre, at der ikke er nogen knuder. Dette trin er endnu vigtigere for folk med langt hår, da de har større tendens til at filtre og slå knuder end kort hår.

Trin 2: Brug hårolie

Oliering af dit hår er ekstremt vigtigt for at holde det sundt, stærkt og næret. Kokosolie er en af de bedste olier, der kan bruges på din hovedbund og hårlængder og passer til næsten alle hårtyper. Påfør kokosolie jævnt på din hovedbund og også på hårets længder – især de tørre ender.

Trin 3: Din mulighed for at undgå unødig hårvask

Vask af dit hår for ofte kan også forårsage problemer. Det kan fjerne naturlige olier og give din hovedbund en tør eller stram følelse. Som modsvar begynder din hovedbund muligvis at producere for mange olier for at kompensere for tørheden og erstatte det, der blev fjernet.

Brug altid shampoo fri for sulfater. De er barske og fjerner vigtig fugt fra hovedbunden. Den gode nyhed er, at når vi holder op med at vaske hår for ofte balancerer kroppen olieproduktionen, og vi kan gå længere tid imellem vaske. Lige nu, er det perfekte tidspunkt til det!

Trin 4: Brug vand, der ikke er for varmt

Brug lunkent vand, da det er bedst for hår. Skylning med for varmt vand fører til tab af fugt og brud på hår.

Trin 5: Nær hår med en naturlig hårmaske

Alle har kokosolie, honning og citron derhjemme. De er gode til naturligt at pleje dit hår og reducerer også hårtab. De tilfører også fugt til hovedbunden og reducerer skæl. Bland nogle dråber citronsaft med kokosolie og honning og påfør på dit hår som en maske. Skyl det med vand, når det er tørt.

Trin 6: Balsamering af dit hår

Mange folk bruger ikke en balsam, men det er meget vigtigt at nære dit hår og låse fugten inde. I modsætning til en shampoo skal en balsam bruges i hårets længder, da det forhindrer dit hår i at blive filtret.

Trin 7: Giv dit hår en pause fra brugen af varmeredskaber

Fra føntørring til krølning og glatning. Vi udsætter vores lokker for varmestyling ret ofte. Selvom det er sikkert at bruge varme på dit hår med de rette værktøjer og produkter, kan det ofte føre til skader over tid som brud, tørhed og spaltede ender.

Lige nu er den perfekte mulighed for at tage en pause fra at bruge varmeredskaber – ligesom din hud nogle gange har brug for en pause fra kosmetik, elsker dit hår det også, når du går “au naturel”. Tænk på det, at lade dit hår lufttørre og springe glattejernet over, som en mini-detox!

Trin 8: Spis sund mad og få nok søvn

Livsstil påvirker hårets tilstand, så det primære måde til at opretholde manken og al dens herlighed er ved at arbejde på det indefra.

Det er dybest set vigtigt, at spise mad med et højt indhold af omega 3 fedtsyrer, rig på vitamin C, B, E, A og D og få nok søvn for at hæve hårets udseende og pleje hårsækkenes vækst.

Trin 9: Forlæng levetiden på dit farvede hår

Tag en pause fra skadigende varmestyling og væn dit hår til ikke at blive vasket ligeså ofte. Resultatet? Dit hår tørrer ikke så let ud og din farve falmer ikke så hurtigt.

Prøv en god tør shampoo, så du kan forlænge tiden mellem hårvask. Hvis du har brug for en hurtig farveløsning, kan du prøve en pulveriseret, midlertidig farve til dine rødder. Ikke permanente hårfarver holder også håret skinnende og hjælper lidt med farve. Du kan besøge din frisør senere og gøre det hele fint som normalt.

Trin 10: Undgå hårbrud på grund af elastikker

Hvis du har tendens til at have dit hår meget oppe, er det vigtigt at ændre din hestehale for at undgå brud på grund af elastikker. At skifte hestehale-stil ændrer mere end bare dit udseende – det er også godt for dit hår. Her er et par tip til at holde dit hår sundt, når det er sat op:

Tip: Lav ikke din hestehale for stram

For mange gange rundt med elastikken kan lægge pres på dit hår, hvilket igen kan skade det over tid. Derudover kan trykket give dig hovedpine og endda hårtab.

Tip: Tør dit hår inden du sætter det op

Fugtigt og vådt hår strækker sig og er mere skrøbelig, hvilket får det til at knække let. Sørg for, at dit hår altid er helt tørt, når du sætter det i en hestehale, for at holde det sundt.

Tip: Skift frisurer

Undgå at sætte dit hår op på samme måde hver dag, da det kan forårsage flosning på samme sted. Skift fra en knold, til en hestehale, til en fletning og alt andet din kreativitet kan komme på.

Vores hår skal modtage den pleje og behandling det fortjener, fordi det i sidste ende er en stor del af vores identitet.

Call Now Button